Известие

Collapse
No announcement yet.

каква да е 147/156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега, след всичко написано, към какво се ориентира? Или се отказа
    sigpic
    SCUDERIA ITALIA
    BMW 5-er
    BMW 7-er
    Fiat GP

Comment

Колега,звънни ми едно телефонче и ще ти дам възможност да покараш малко една истинска кола!
      Да не се обиждат колегите със 147-ци,но това са консервени кутии!

Истинската кола е голямата,широка и стабилна т.е. по-тежичката.
      Двигател само и единствено 2,4 ЖТД с един чип имаш супер икономичен самолет!
      За справка по време оно когато цените на дизела бяха 2,60 ст на литър пропътувах 600 км от които 100 км в градски условия за 80 ( осемдесет ) лева!!! При средна скорост 150 - 60 км в час!!!
      Даммм... пък после да дойде някой да ми каже нещо за дизеловите двигатели , може да се
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
      140 HP + Chip Tuning -> ex
      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
      Born to make me happy

Comment

Не съм карал 147, ама на 156-цата е лекинко несабилна задницата. Това не я прави лош автомобил. Возил съм се на 147 на KGB (преди да направи подобренията) и ми се видя малко по стабилна.
        sigpic
        SCUDERIA ITALIA
        BMW 5-er
        BMW 7-er
        Fiat GP

Comment

Карал съм и двете и не съм забелязал някаква кой знае каква разлика в стабилността. Наистина тук е важно за какво ти е колата, ако си ерген и единак - 147, ако си семеен или обичаш да возиш компании по разни поводи - 156. Иначе поддръжката е еднаква, но мисля че е справедливо да се сравняват 156 FL (след 2002) и 147, защото първоначалният вариант на 156 вече е доста ретро спрямо 147.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
            Не съм карал 147, ама на 156-цата е лекинко несабилна задницата. Това не я прави лош автомобил. Возил съм се на 147 на KGB (преди да направи подобренията) и ми се видя малко по стабилна.
            Вероятно защото карам Спортвагон и не съм усетила да е нестабилна.
            Без значение как ще ви прозвучи,но за мен това е перфектният автомобил за всяка ситуация!
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
            140 HP + Chip Tuning -> ex
            Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
            Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
              Вероятно защото карам Спортвагон и не съм усетила да е нестабилна.
              Без значение как ще ви прозвучи,но за мен това е перфектният автомобил за всяка ситуация!
              Подкрепям!
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Нормалната 156 е с бая литкава здница и които твърди че е стабилна нищо не му е ясно, комбито е друга бира по стабилно е. На окачване 147 и 156 както и на шаси са 1:1.

Comment

ако ти харесват хечбек колите то 147 е за теб, както видях си имал Фиат Типо, а то си е хечбек
                  но ако се решил да минеш на спортен седан то залагай на 156-ца, а и цените на 156-ците са по-приемливи от на 147-ците
                  аз я намирам 147-цата за типично градска и малко дамска кола, докато 156-ците може и малко да са повече разпространени и да се намират на всеки ъгъл вече но са си истински шедьовър и може би най-успелия модел на Алфа.
                  2-ка мотора си е много добър вариант - това е моята препоръка

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
                    156 наистина има много, повечето изглеждат като стари кошници, колегите да не се обиждат. мисля че времто на 156-ците изтича и затова ги напълниха по българските автокъщи. според мен минуса на 147 е само багажника, който е най-малкия който съм виждал. но като не ти трябва да пренасяш къща, за какво ти е. иначе дизайна, комфорта, стабилността и пъргавината са по-добри от 156 100%. може би маневреността също е проблем при 147?!?!
                    помисли между 166! и 147, фейслифт 156 също е вариант, но ти си знаеш
                    Как е възможно да се сравнява 166 и 147. Аз за разлика от теб "другарю" няма да коментирам другите модели. Всеки от тях си има своите предимства и недостатъци. На кой времето изтича незнам ама май нечий мозък е изтекъл някога някъде. Ти изобщо имаш ли представа какво е общото между 166 и 147. Като между пинчер и ротвайлер. "Да ме извиняяяват колегите амаааа" С поста си заедно две кръгчета около бургаската гара.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Зависи, колко е градското и извънградското, което навърташ и с какви компромиси си готов да живееш. Преди време карах голяма кола и ми беше супер некомфортно, като дойде време за много маневри и лутане в малките улички. Взех си по-малка .. за града е екстра, но като тръгна някъде извънградско ми се отщява да пътувам. Струята от всеки ТИР ме люшка и колата едва се одържа с висока скорост. Не съм имал възможност да се возя или да карам 147, но ако пътното и поведение е съизмеримо с другите от този клас .. бих предпочел дискомфорта в градски условия и спокойствието по време на дълъг път с висока скорост. Колкото до обема на багажния отсег .. пак зависи .. на 156 е видимо по-голям, но в хечбек съм побирал цяло бюро, креват /персон и половина/ и все обемни вещи.
                      "Не искам да съдя, за да не бъда съден, защото съм грешен!"

Comment

Аз нямам забележки относно 147 и пътуване извън града...Може би малко е по-шумно в купето при високи скорости...За маневреността...На много места не мога да направя обратен, където преди с пежо 206 съм си правил без проблем....Просто колата е като картинг...има 1,5 2 оборота на волана...При 156 мисля е подобна ситуацията. 147 вози доста добре (комфортно) за разлика от други коли в нейния клас...Като окачване( частите) са 1:1 с тези на 156....Така, че не разбирам за за какъв по-добър комфорт говорят някой колеги с 156, освен по-широкото вътрешно пространство и багажник. Също така екстрите като АСР и ВДЦ ги няма в повечето 156 на пазара..., докато в 147 мисля са си стандартно.
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ебати колко глупости са изписани за двата модела
                          То не са консерви, пинчери, дамски коли, ротвайлери и т.н.

Човекът сега ще отиде и ще си вземе един хубав Пасат заради вас
                          sigpic

Comment

а що не напраиш един компромис .. и не земеш една ALFA GT !? ... между двата стола земи табуретката ... хехехе .. вече се намират добри екземпляри на приемливи цени ..
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

ГТ за по малко от 25к май няма!? А 147 се намират за по 10 11 к читави...., а 156 и за по-малко...Нужно ли е да дава 2-3 пъти повече пари за почти едно и също с различна коруба?
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Е, има и малко по евтини GT-тата http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi... Много готина коруба
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X